ЗА КОНТАКТ

В навечерието на 9 септември свеждаме глава в памет на жертвите и репресираните от комунистическия режим. За злото, за убийствата, за издевателствата и терора трябва да се пише и разказва. Младите поколения трябва да знаят за престъпленията, за злото, за убийствата, за издевателствата и терора и за техните мащаби.

За да опишем най-суровите времена на терор създадохме сайт за Народния съд – Варна (www.narodensad.com) Планираме да разкажем и за съдбата на осъдените, на техните семейства, и за съдбата на други засегнати от комунистическия терор. Към момента сайтът съдържа най-важната информация за присъдите на Народния съд - имената на всички осъдени, както и Обвинителния акт за това. До този момент съм използвал документи на Държавния архив, библиотеките на Варна и Провадия, както и десетки книги. В сайта има статистиката за професия и възраст, както и населените места на осъдените.

Ще се радваме да се запознаем с близки на жертвите и да запознаем днешните поколения със съдбата на жертвите на комунизма.

За информация и контакти: Милчо Иванов
Телефон: 0877 718 478
narodensad@abv.bg